2007. november 1., csütörtök

Vélemények az MBT -ről

Kaptam a napokban egy kedves levelet valakitől. Szó szerint idézem:

Üdvözletem mindenkinek!

Tegnap kaptam egy kellemes hangú levelet, amelyben arra kértek, hogy egy kérdőív kitöltésével véleményezzem az MBT Pontban szerzett tapasztalataimat.

Természetesen megtettem, azonban az ottani helyszűke miatt, itt szeretném még hozzátenni, hogy kevés olyan céggel van dolgom, mint ez.

(Vállalkozásfejlesztéssel foglalkozom, úgyhogy bőven van összehasonlítási alapom :)

- Először is, van egy fantasztikus termék, ami valóban megkönnyíti az emberek életét, és teszi mindezt anélkül, hogy hivalkodó lenne.

- Aztán, van egy jó szervezettség, amit abból gondolok, hogy van minőségbiztosítás (ezalatt azt értem, hogy megtart egy bizonyos szintet, ami alá nem megy, sem a terméket, sem a szolgáltatást illetően, és törekszik arra, hogy az egyre jobb és jobb legyen.)

- Van egy jól képzett személyzet, amiről az üzletben volt szerencsém meggyőződni.

Ennyi az, amit az eddigi élményeim alapján le tudok szűrni és meg kell, hogy mondjam, jólesik a szívemnek. El is mondom mindenkinek.:)

Ha vállalkozóként ügyfelet vagy ha vásárlóként üzletet kívánhatnék magamnak, akkor az, ilyen lenne.

Akkor most az MBT cipőről:



A cipőpróbára úgy jutottam el, hogy van egy súlyos gerinc problémám (tornász múlt. aktív versenyzés stb.), amit nem kell még műteni, viszont sovány malac vágtában kellett felkeresnem a gyógytornászt
Tőle hallottam az MBT cipőről. Előtte, a Nordic Walking próbálkozásaim kapcsán találkoztam, hasonlóval, de akkor nem lettem meggyőzve, nem is értettem, mire jó.

A rövid - egyórás - bevezetőm után, most rátérek a lényegre :)
Felvettem a cipőt és felálltam benne. És akkor az én medencém szépen a helyére került. Alám. Ahol mindig lennie kellene, de évek óta nem tudtam magam alá húzni a fent említett probléma miatt.

Ezután útra keltem ott az üzletben, és néhány perc múlva éreztem, hogy dolgozik a külső talp élem. Először azt gondoltam, hogy csak bebeszélem magamnak, de aztán gyanús lett, hogy a lábszáram külső részében is hasonló érzésem van.

Kb. 15 perc után egészen egzotikus helyeken kezdtem izmokat érezni, a lábamban, fenekemben, hátamban. Biz’ isten, nem tudtam, hogy ott is vannak izmok. Vagy, hogy kellene lenniük.:)
A próba végén aztán, levettem a cipőt és felvettem a sajátomat. Hát, őszintén szólva, nem értettem, hogy eddig hogyan tudtam járni benne. De komolyan.

Olyan volt, mint amikor édesapám leszokott a dohányzásról, és azt mondta: “Most, hogy egyre jobban vagyok, rájöttem, hogy nem is tudtam, milyen rosszul voltam.”


Nos, aki idáig elolvasta hosszú lére eresztett bejegyzésemet, és még nem szédül, annak a legjobb szívvel ajánlom az MBT cipőt.

M. Nóra

37 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon tetszik az oldalon tárgyalt cipő. A múlt hónapban voltam egy cipőpróbán, mindenre kiterjedő, igen részletes tájékoztatást kaptam. Anyagi okokból sajnos most nem tudom megvásárolni, de nagyon szeretnék ely ilyen cipőt, és előbb-utóbb biztosan veszek is egyet.

Névtelen írta...

Nagyon-nagyon tetszik az anticipő, és amint lehet, én is veszek egyet!

Névtelen írta...

Kedves Merkl János Úr!

Nagyon kedves hozzáértő kiszolgálást kaptam Debrecenben, szívesen keresem fel Önöket máskor is. Jelenleg szoktatási időszakban vagyok, eddig pozitív tapasztalataim vannak. A lábam nem fárad el, kellemes viselet.

Remélem a rendszeres teljes napi használat minden tekintetben javítja egészségi állapotomat.

Szeretném ha vidéken, itt Debrecenben is beindulna a Nordic Walking MBT cipőben c. mozgalom, ami a honlapjukon Budapesten létezik. Szívesen csatlakoznék hozzá!

Kérem ezzel kapcsolatos információjukat megküldeni szíveskedjenek!

Köszönettel: K. L. Judit

Névtelen írta...

Kedves MBT csapat!

1 hónappal ezelött vásároltam egy ICE tipusú MBT cipőt.

2006 augusztusa óta szenvedek sarokcsont fájdalomtól, amit se akupunktúra, se tisztítókúra, sem 3-4 féle talpbetét nem mulasztott el.

Amikor a magyar egészségügy által ajánlott röntgensugár terápiára szerettem volna bejelentkezni februárban, 3 hónappal késöbbre, májusra kaptam időpontot. Nagyon elkeseredtem.

Ekkor jutott eszembe az egyik gyógytornász barátnőm által már korábban ajánlott MBT cipő.

Eldöntöttem, hogy nem bírok tovább a fájdalommal élni és be kell ruházzak egy MBT cipőbe.

A sarokcsont fájdalom a hónapok alatt derék, csipőcsont, térd, és achilles in fájdalommal egészült ki. Teljesen elzárva a lehetőségtől, hogy sportoljak, sétáljak, aktív életet éljek.

Már ahogy az üzletben próbáltam a cipőket éreztem a változást.

Pár nappal később elmúlt az achilles in fájdalmam, és az első pillanattól kezdve nem fájt a sarkam a cipőben.

Azonnal megváltozott a járásom, kiegyenesedett a gerincem, térd, derék, csipőcsont fájdalmam elmúlt. Sokkal jobb lett a közérzetem, újra vidám és mozgékony lettem. A környezetemtől is kaptam nap mint nap a visszajelzést, hogy újra milyen vidám vagyok.

Más cipőben még érzékelem a sarokcsont fájdalmat, de az MBT-ben nem.

A csonthártyagyulladás gyógyulásához hosszabb időre van szükség, az MBT-ben nem ér le a sarkam, így biztosítva a sarok tehermentesítését és gyógyulását.

Többekkel beszéltem, akik ugyan ezzel a problémával küzdöttek és az MBT segített meggyógyulniuk.

Nem is akarok azóta más cipőt hordani, minden nap az MBT van rajtam.

Városligetben is jártam, és kipróbáltam a sportolást is MBT-ben, rendkívül élvezetes volt, és az is érezhető volt, hogy mennyire ruganyos a mozgásom, az izületeimet-térdemet kímélte, nem fájdult meg az 1 órás edzést követően.

Újabb „mellékhatása” az MBT-nek, hogy nem csak a járást, állást változtatja meg a viselése, hanem az ülés is más benne, hosszú órákat vagyok kénytelen a munkám miatt számítógép előtt tölteni, rendszeres volt a hát, és váll fájdalom, ez sem jelentkezik, az természetes egyenes gerinctartásnak köszönhetően.

Amióta megvásároltam az MBT-et az üzletben kapott prospektusokat, tájékoztatókat mindig magamnál hordom, és ajánlom mindenkinek az MBT Nagykövete lettem :o)))!

Barátoknak, ismerősöknek is ajánlom, többen közülük már vásároltak is maguknak MBT, Ők is pozitív tapasztalatokról számolnak be.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hálás vagyok, hogy megtaláltam az MBT, és sok sikert kívánok továbbra is a munkájukhoz.

Üdvözlettel:

Cs. Viktória

Névtelen írta...

Tisztelt Merkl János!

Megkaptam levelét, kitöltöttem és elküldtem az adatlapot, de a
véleményemet nem tudtam hova leírni.

Mivel a Kiknek javaslom az MBT cipõ használatát? - adatok szinte
mindegyike vonatkozik rám, Krisztina krt-i üzletükben vásároltam is egy
feketet szandált.

(Fontos: mint a veszprémi, mint Krisztina krt-i üzletükben olyan
rendkívül készséges, felkészült munkatársaival találkoztam ami ritkaság
számba megy.)

Mivel március 8-án vettem az MBT-t még a reménység fázisában vagyok.
1-2 nap kivételével azóta minden nap viselem hosszabb-rövidebb ideig. FÁRASZTÓ! Sajnos az ülõmunka végzése miatt nyilván erõtlenek az izmaim.
Rendesen húzódik a lábamon (hosszas viselés esetén a hátamon is) sok izom. Ez persze jó érzés, de néha olyan megerõltetõ, hogy másnap “pihenek”. Szeretek sokat gyalogolni, tudatosan vigyázok a tartásomra, ha az MBT rajtam van, de még mindig nagyon fáj a lábam.
(Jobb bokám már befele fordult, az orvos nem bíztatott semmivel, ezért
mint utolsó szalmaszálba kapaszkodtam az MBT-be.)
Bal lábam (az nincs olyan rossz állíapotban) sokkal kevéssé fárad. Ha
nem az MBT van rajtam, akkor starflex-betétes cipõt viselek.

Kiváncsian várom javulhat e az állapotom. Az üzletben megbeszélt - 4
hónap elteltével - kontroll és ismételt talpvizsgálat alkalmával majd
kiderül, hogy helyesen használom e, illetve segített e az MBT.

Üdvözlettel:
47 éves nő ügyfelük

Névtelen írta...

kecskemeti üzletben lattam a cipoket azon kivul ,hogy arcpiritoan sokat kernek ertuk az eladok nagyon keszsegesek es hozzaertoknek tuntek
valoszinuleg en is kiprobalnam ,ha kicsit realisabb aron kb 15-20000 ft -ert hozza lehetne jutni .Az egeszseggel ilyen modon uzerkedni szerintem nem tul szep dolog mert valjuk be oszinten ez se aranybol van, megha van is mogotte kutatomunka ,szerintem nagyon draga .Plane, hogy elegge kinai kinezetuk van szinte valamyennyinek.Az uzletben ki is probaltam es meglepve olvasom, hogy voltak aki mar egy par perces proba soran is kedvezo tapasztalatokat szereztek ,szerintem igenis szukseges megszokni a cipot es ennel is tobb idore lenne szukseg a pozitv hatasok jelentkezesere.

Névtelen írta...

Férjemnek vásároltuk a cipőt, nagyon meg van elégedve vele, örömmel viseli, ha teheti, csak abba jár.
Szuper! Mindenkinek ajánljuk.
Én is szeretnék egyet vásárolni, szabadidős viseletre, mert sajnos ezek a fazonok kosztümmel nem hordhatók.
Az ára csak elsőre tűnik”húzósnak”, de ha jól meggondoljuk ennyi pénzt sokkal feleslegesebb dologra is kiadunk időnként,csak talán nem egybe, hanem apránként. Akinek pedig láb, gerinc, vagy hát problémái vannak, annak Az MBT cipő “kincset ér”.
A részletre vásárlás azonban sokak számára kedvező lehetne.
Kérem szíves tájékoztatásukat, ha a fentiekkel élni lehet.

Névtelen írta...

Ha nem keresgéltem volna az Interneten fájó sarokcsontomra „kényelmes” cipőt, illetve információt a problémám megszüntetésére, vagy csökkentésére, még mindig nem történt volna meg ez a vásárlás és ez a javulás.
Már az első használat során is sántikálás nélkül tudtam közlekedni. Egyetlen gondom adódott. Nem fogadtam meg a lassú, fokozatos használatot. Gyorsan szerettem volna repkedni, és eleinte igen komoly izomlázzal küszködtem csaknem az egész lábamon és a gerincvonalamon. Természetesen azt is mondhatnám, helyreállt a rend!
Igen jónak tartom a vásárlók által begyűjtött információkat, hisz a hálón egyre több infót kaphatunk egy másik társunktól. Jót is, rosszat is. Úgy gondolom, szívesebben fogadom el egy másik vásárló véleményét ilyen vásárlás alkalmából. Természetesen egy orvosi javaslat is számít.
Az MBT cipő nem olcsó, de megéri, hisz ilyenkor az ember 2-3 cipőt is megvesz, hátha valamelyik megfelelőbb, és megszünteti gondjainkat.
Ha részletre is lehetne kapni, félcipőt is vennék!
Tehát őszintén ajánlom fájós és még nem fájós ügyfeleknek.
Köszönöm!

S. Sarolta

Névtelen írta...

par napja olvastam eloszor az mbt cipokrol. Izraelben elek, de az mbt cipok itt is meg vasarolhatok. Sarokcsont problemakkal kuszkodom, 12 oras allo munkat vegzek. Most eppen talpbetettel probalnak segiteni a panaszaimon, be kell vallanom nem sok sikerrel. Jovo hetre rendeltem idopontot az mbt cipo probara, es mivel csak jot olvasok rola, azt hiszem meg veszem. Nem erdekel hogy szep-e vagy csunya, csak az hogy a fajfdalom megszunjon. Akinek mar van mbt-je es tenyleg ugy erzi hogy segitett , szivesen vennem ha megirna nekem, vagy a forumon.Koszonom elore is Eva Matyi.

Névtelen írta...

Egy hónapja hordom a cipőt, miután hosszas gondolkodás és családi összefogás révévn megvettem. Addig nagyon fájt a harántom a bal lábamon és bármilyen betétet hordtam mindig éreztem. Mióta ezt a szandált hordom ez teljesen megszünt és azt hittem, hogy el is múlt örökre, de egy “rendes” cipő felvétele után rájöttem, hogy ez nem igaz. Az MBT cipőben egész nap futok, semmi bajom, remek és remélem, hogy hosszabb viselés után más cipőkben is jobb lesz!

Névtelen írta...

Kb. másfél éve csontkinövés miatt mind a két sarkamat műtötték. A fájdalmak a műtétet követően sem szűntek meg. Gondot okozott a minden napi közlekedés, munkába járás, séta stb.
Ismerősömtől hallottam az MBT cipőröl. A cipő (szandál) megvásárlása óta járás közben nem fáj a sarkam!

Olvasva az előző bejegyzéseket, azt kell mondanom, hogy nem az MBT a drága, hanem az előtte 10-12 ezer Ft-ért vásárolt számomra használhatatlan cipők, talp betétek

Névtelen írta...

Kedves Merkl János!

Természetesen felkerestem az üzletet még másnap ahogy bejelentkeztem. de még mielőtt mentem volna is biztos voltam benne, hogy nem jövök haza új cipő nélkül:-))))
Vásároltam egy szandált, mivel még jó idő volt, aztán rá két hétre egy zárt cipőt is vettem.
Azóta amikor csak tudom hordom, a szandált munkában, a cipőt utcán.
Nem mondom, hogy nincs izomlázam amikor sokat rohangálok ( eleinte még fél óra hordás után is volt), de nem kellemetlen. Az első jótékony ” kézzelfogható hatás” amit tapasztaltam, hogy nem dagad be a lábam estére. ( nem volt nagyfokú előtte sem, de most érezhető a javulás).
Tudatosan megpróbálom úgy használni mint ahogy tanították az üzletben. Meg kell mondjam, nem könnyű, még most is oda szoktam figyelni, hogy nehogy ellustulva, ” slamposan” hordjam .
Tavaly a térdemmel volt sok probléma, ami egy túlterhelésből adódott. A bal térdem háromszor ficamodott ki még régebben és ezért ösztönösen a jobbat terheltem, ami sok gondot okozott.
Amikor először felvettem a cipőt, a jobb térdem roppant is egyet-kettőt, de nem fájdalmasan, hanem valahogy úgy mint amikor az orvos kétszer is helyretette.Mondanom se kell, hogy azóta sem fáj.
Most, hogy beszélni kezdtem a bajaimról, jut eszembe, illetve meglepetten tapasztalom, hogy nem fáj a derekam, szinte el se hiszem, mert hosszú évek óta nem volt ilyen!!!!!!Nem kellett szednem gyógyszert, de állandó jelleggel fájt a derekam.

Ez a cipő egy csoda, akár a cég reklámja is lehetnék, mert sok emberrel vagyok kapcsolatban ( fogorvos vagyok), de akinek csak tudom mindenkinek ajánlom, sőt rá is tuszkolom ismerősökre, hogy próbálják fel, mert ezt érezni kell. Még az amerikai ismerőseimet is elzavartam az ottani boltokba:-))))

Az egyetlen negatívum amit fel tudok hozni, az az, hogy a fekete cipő megfogja a zoknit, de ez legyen a legkevesebb baj, legfeljebb lemondok a kedvenc színes zoknijaim hordásáról:-)))

Nagyon szívesen elmondom a véleményemet bárhol magamtól is, semmi ajándékot nem kérek cserébe, amit kedvesen felajánlott. Én is szinte kötelességemnek tartom, hogy akivel csak tudom megosszam ezt a remek érzést!!!

Amiben csak tudok, szívesen a segítségükre leszek.

üdvözlettel:
Dr. M. Gabriella

Névtelen írta...

Tisztelt MBT Vezetősége!!!
A cipő előre bocsájtom egy álom. Egyetlen gondom, hogy az MBT mint világmárka miért kockáztatja a hirnevét Vietnámi és egyéb gyártókkal.
Én három honapja vásároltam egy MBT cipőt (Bp. Gyömrői út 99.) boltjukba. Sajnos Mivel a gyártó Vietnámi gondolom ezért ment szét mindkét cipő szenzorja. Az eladó átvette javításra. Ugy gondoltam, az árból hogy egyből
cserélni fogják és nem foltozgatják. De ez nem így lett.
Az Önök helyébe elgondolkodnék a gyártokon, és a javítgatáson!

Tisztelettel: Nagy Ferenc egy szomorú vevő.

Névtelen írta...

Én tavaly októberben vettem egy zárt MBT cipőt, mert nagyon fájt a sarokcsontom (ezt már írták többen). Szóval én is vettem, mert a családból valaki ajánlotta, aki már hordta. Aztán hordani kezdtem és 2 hét után megszűnt a sarok fájdalom és minden gerinc bajom is a hónapok során. Amióta van, azóta csak (majdnem) ezt a cipőt hordom. Minden egyéb cipőben újra fájni kezd, nem azonnal, de rövid időn belül a lábam.
Sajnos a cipőfűző is tönkre ment benne, amit remélem, hogy a boltjukban fogok tudni venni, mert sehol nem találok olyan színűt ami bele való volna a cipőmbe. (csak a saját színével tetszik a cipő)
Én azt ajánlom, hogy aki csak teheti vegye meg a cipőt, mert komolyan elmúlasztja minden baját a csontoknak.

Amióta az eszem tudom ropogtak a csípőcsontjaim torna közben lábemélésnél. Mostanában azon gondolkodtam torna közben, vajon mikor szűnt meg a ropogás. Nem tudom, de ez nem is lényeges valószínű a cipő hordásától helyreállt a csontozatom és már nem kopik feleslegesen a porcok a súrlódásnál lábemelgetés közben.

A 8 kiló mínuszról a súlyomból már nem is beszélve!!!

Üdv: Kubala Katalin

(Nekem is több ismerősöm megvette az enyém láttán és mindenki egységesen szereti és hordja)

Névtelen írta...

Budapesten hol van ilyen szakbolt és bokafájdalomra /synusitis/ is jó?

Névtelen írta...

Kedves Pozsonyi Istvánné!

Az alábbi linkre kattintva több budapesti bolt címét is megtalálja:
http://mbt.egeszsegesviz.hu/lista.html

Névtelen írta...

Inszalagműtét után továbbra is fájdalmaim voltak. Ortopéd orvosom az MBT cipőt javasolta. Még csak egy hónapja van meg, látványos javulást nem érzek, de bízom benne, hogy ez idővel mindig jobb és jobb lesz. Sajnos naponta csak még pár órát tudom hordani. Amikor a lábamon van nagyon jó érzés, de 2-3 óra viselés után bizony a fájdalmaim visszatérnek, és akkor felüdülés a hagyományos papucs. Inszalagot pótoltak csonthártyával, hoszadalmasabb a gyógyulási folyamatom. Türelmes vagyok, mert eddig mindenkitől csak jót hallottam az MBT trmékekkel kapcsolatban. Az üzletben is tájékoztattak, hogy fokozatosan szoktassam hozzá a lábamat, és én ezt be is tartom.

Névtelen írta...

Üdv mindenkinek.Én azt szeretném megtudni , hogy meg lehet-e vásárolni részletre az MBT-s cipőket, mert nagyon szeretnék egyet , de sajnos az anyagi helyzetem nem engedi meg.Előre is köszönöm a választ.

Névtelen írta...

Meg tudja nekem valaki mondani, hogy kafeteria keretében kapott önkéntes egészségbizotsítási pénztári pénzből lehet-e ilyen cipőt vásárolni?

Köszönöm!
Zoli

Névtelen írta...

Egy napja vagyunk tulajdonosai egy ilyen cipőnek a férjem révén. Amint lehet,magamnak is vásárolok egyet. Mindenképpen igyekszünk tájékoztatást adni arról, hogy hogyan alakul a férjem egészségi
állapota. A Sznetendrei úton lévő csillag bevásárlóközpontban vettük a cipőt, ahol ngyon kedves és minden részletre kiterjedő tájékoztatást kaptunk! Nagyon jól esett, hogy törtődve a vevővel, de nem rábeszélve a cipőre foglalkozott velünk az üzelt vezetője (gondolom, ő volt)!:-)
Köszönjük, és remélem a termék is beválik!
Üdvözlettel: egy fiatal pár

Névtelen írta...

Imádom az MBT cipőt!
Illetve imádnám, ha nem kellett volna a talpát javítani, ha nem ment volna tönkre az új talp ráragasztásától, ha a veszprémi boltban valóban betartanák az ígéretüket, hogy mindjárt felhívnak... (Két hete ígérte a tulaj)
szomorú az én történetem. Májustól hordtam szeptemberig a cipőm, szeptember-október hónapban nemláttam, javítóintézetben volt. Ott rontottak rajta, két hét alatt tönkrement tőle a derekam, lábam. Visszavittem, azóta se híre, se hamva.
Ha valaki tud róla valamit, értesítsen, kérem!
redlerm@gmail.com

Névtelen írta...

A párom júliusban vett egy MBT-t. Sahara típusút. Egészen októberig tudta hordani, mikor is nyikorogni kezdett a talpa és kihasadt a teteje. Visszavittük a boltba, ahol felvették javíttatásra, majd 1 hónap múlva visszakaptuk. A nyikorgást nem sikerült megszűntetni, de a foltozást nagyon "édesen" megoldották.
Egészen decemberig bírta, mert akkor a másik lábán is kiszakadt és az előző javított folt mellett is.Most várjuk az eredményt! Persze a csere szóba sem jöhetett és a pénzt sem tudták visszaadni!
Azt nem értem, hogyha ez a cipő ennyibe kerül, akkor a gyártó miért nem engedheti meg magának azt, hogy egyből kicseréli vagy olyan módon intéznie ezt az egészet, hogy az embernek ne inogjon meg a bizalma.
Nekem is akart venni ilyet a párom, de megmondom őszintén, hogy ezek után nincs hozzá bizalmam.
Mert hát nem egy 2.000Ft-os cipőről beszélünk!!!

Névtelen írta...

Kedves MBT csapat!

Édesapmtól és barátoktól értesültem a cipőről, apukámnak bevált, csak sajnos 3 hét használat után (fokozatos hozzászokás után kezdte utcán hordani) teljesen feltörte a sarkát, pedig pontosan és jól jár benne :(
De hallgatva a sok ismerős dícsérő szavának vettem egy cipőt én is.
Még csak a lakáson belül hordom,ugyanis a jobb lábfejem kellemetlenül zsibba d a cipőben. Több modeltt próbáltam,a probléma mindig jelentkezik, pedig nem kötöm be szorosan és csupán fél órát járkálok benne csak.
Előfordult mással is ez a probléma?
Az üzletben azt mondta a kedves eladó, hogy hozzá fog szokni a lábam és elmúlik a zsibbadás.
Igyeksze, fokozatosan szoktatni magam a cipőhöz, de a sokak által emlegetett "akár egész álló nap bírnék menni benne" érzés nálam még nem jelentkezett egyszer sem :(

Bettina

Névtelen írta...

Én már 1 éve használom és pár honapja voltam 1 ellenörző vizsgálaton és a javulás óriási volt ha nem látom nem hiszem el!Engem már műtéttel fenyegettek de miota megvan a cipö oriásit "javult" a testem!!Aki tudja vegye meg!!!!

Névtelen írta...

Néhány napja vásároltam Pécsett egy szandált.Kellemes fogadtatásban volt részem a Király u-i üzletben, felkészült, kedves eladóval. 60 éves vagyok,sarokcsontkinövéssel, csípő izületi kopással, gerinc ferdüléssel, hatalmas lúdtalppal, lábom a 3 terhesség alatt 38-asról 41-esre terebélyesedett és mára jelentős túlsúllyal.Többnyire álló munkát végzek, ami délutánra már minden eddig felsoroltak fájdalmával jár együtt. Két nap alatt hozzászoktam a szandálhoz, igaz, hátamtól a lábamig izomlázam volt, de nem volt kellemetlen, inkább annak jelzése, hogy milyen ostobán álltam, jártam eddig a különféle 5 pontos és egyéb "egészséges" lábbelikben. Ma már azontöröm a fejem, hogy álló munkát végző laboráns lányomnak is veszünk egyet. Az ára? nem az ára magas, hanem a nyugdíjunk, fizetésünk alacsony! Ha végig gondolom a lézeres és egyéb kezeléseket, melyeket eddig kaptam, időmet rabolták vele, nos akkor egyáltalán nem drága. életminőség javulást hozott számomra! Üdvözlettel: Zgy.

fszeva írta...

Nagyon sok jót hallottam az MBT cipőkről. Szívesen vásárolnék, de kérdem én, ha már ennyire drága, nem lehetne tetszetősebb fazonban gyártani. Úgyanúgy néznek ki, mint az ezerforintos kínai cipők. És akkor most nagyon finoman fejeztem ki magam. Nagyon cikin néznek ki, ha utcára felvenném, úgy érezném, h mindenki az én lábamat nézi, h mi ez a borzalom rajta. Ki is lehet moderálni, ha erősebben fogalmazok, de én tényleg jót akarok és venni is szeretnék ilyen cipőt!!!!

Végh Attila írta...

Ma voltam MBT boltban és felpróbáltam. Ha az én méretem lett volna, abban jövök ki a boltból. De így a sajátomba kellet és egyből újra leszakadt a derekam.
Max 10 perc járkálás első pillanatától éreztem, hogy jobban esik állni és minden megeröltetés nélkül javulok.
Holnap visszamegyek, mert kinéztem a neten párat, amit még fel is vennék. Mert tényleg nem a legszebbek, de akinek tényleg fájdalmai vannak, azt hiszem fontosabb annak megszüntetés, mint a divat. Az ára tényleg megéri, ha a szenvedésre és a dokihozjárásra gondolunk. Amúgy még nagyon ajánlom mellé a McEnzie moztást. Megtalálható a McEnzie Intézet néven a keresőkben is.
A cipőnél csak a tartóssága rémisztett el itt a blogon. Ez így nem garancia valóban.
De ne fessünk semmit a falra:)

Névtelen írta...

Üdv mindenkinek! Nekem 4. napja van MBT cipőm, helyesebben szandálom és fenséges érzés! 1 hétig nem tudtam rálépni a jobb talpamra, az ortopéddoki lúdtalpat állapított meg,valami gyulladással egybekötve... ő ajánlotta az MBT-t. Ill. először talp betétet. Mikor rákérdeztem, hogy meddig kell hordanom a talpbetétet, azt felelte életem végéig...nekem meg kiment a vér a fejemből - utálom a végérvényes dolgokat...a doki látván kétségbeesésemet, megemlítette az MBT-t, hogy ezzel lehet visszafordítható a lúdtalp. Az elmúlt négy napban azonban rájöttem, nem érdekel a lúdtalpam:) és ezt a cipőt én le nem veszem a lábamról!!:)

Névtelen írta...

Hát, én a Balzac utcai boltban voltam. Sok helyen olvastam, hogy csinálnak talpvizsgálatot. Nekem nem csináltak semmit.
Mondták: menjek vissza két hét múlva, hogy megnézzék jól járok-e benne. Persze nem mentem vissza. Nem akarok azzal szembesülni, hogy tényleg elsiettem a cipővásárlást
Lehet, hogy az én lábamra nem való ez a cipő, mert mindig feltöri a lábam, pedig erősen van megkötve.
Túl kemény a bokámnak a cipő külső része.
Najó, mindegy.
Csak azért írtam le, hogy mindenki vigyázzon, hogy ne rögtön vegye meg a cipőt, hanem menjen vissza inkább többször kipróbálni, mert az nem garancia semmire, hogy ott jó. Aztán meg már feltöri a bokád.

zs.

Györgyi írta...

A garancia nem működik az MBT-nél.Egy hónap után válaszra sem méltattak.Fehér cipőből barnás szürkés cipő lett egy kis eső után.Biztos mezítláb kellett volna hazajönnöm.50000.ft-os cipő és fog a tépőzár és a cipő belseje.Szegény cég nem futja normális alapanyagokra.

Györgyi írta...

Májusban vásároltam egy MBT cipőt.Eláztam benne a barna tépőzár összefogta a fehércipő felsőrészét.Gépben mosni nem szabad,így simán beáztattam.Az eredmény katasztrófa lett.A garanciális szervizelő válaszra sem méltatott.Jelenleg a fogyasztófelügyelőségnél tartunk.A garancia az kamu.Van egy olyan MBT cipőm mint amit 2 éve nem takarítottak meg.

Névtelen írta...

Én éppen 11 hónapja vettem egy MBT-cipőt, feleségem fél éves unszolását már megúnva.
Azt kell mondjam: én marha.
A gerincproblémáim (nos: egy-egy zokni, alsónadrág felhúzása időnként fél percig is eltartott, mert próbálni kellett a mozdulatokat; amikor fel akartam kelni az ágyból, volt, hogy csak hason sikerült, máskor meg ellenkezőleg, csak hanyatt) egy-két nap alatt megszűntek. 5 (öt) nap használat után már röpködtem, ha akartam, lehajoltam, ha akartam, felpattantam (!) a székről - szóval csupa olyasmit csináltam, amin más, normális ember most nyilván csak mosolyog.
Röviden: visszatért az ÉLETÖRÖMÖM. Ja, és azóta egyszer sem voltam hátmasszázson (korábban kb. kéthetente, á 2.000Ft)
A nyáron 14 éves lányomat a nyakamban lovagoltattam, de azért most már utoljára.
Meg kell írjam, hogy pár nap után állati izomláz volt a hátamban, ez eltartott vagy 10 napig. Túl kellett élni; még éjjelente is felébredtem többször is, szinte égett a hátam. DE MIÉRT? Mert ezzel az őrült billegésével megdolgoztatott olyan izmokat, amik létezéséről már talán maguk sem tudtak.
Egy szó, mint száz: 10,5 hónapja tökéletes az állapotom, merek emelni, hajoldozni; még a cementes zsákot is odébb tudom tenni.
Mindezt csak kizárólag az MBT miatt.
Akinek nincs ideje alternatív megoldásra (napi fél óra célzott, speciális gerinctornával azoknak a "nem létező" hátizmoknak a megerősítése - 20 éve nekem ez használt, egy hosszúra sikeredett lumbágó kiheverése után), annak őszintén tudom ajánlani az MBT-cipőt.
Drága, de érdemes rászánni. Hamar megtérül.
B. Róbert, Győr

Erzsoka írta...

Ma vettem meg az MBT cipot,hatgerinc ferdulesem es hatgerinc servem is van.Tobb oran keresztul viseltem,es oszinten nem szivesen tettem le.Erzetem ahogy az izuleteim dolgoznak.Sokkal de sokkal nagyobb bizalommal nezek a jovore,miota nekem is MBT cipom van.Megeri,ugy hiszem.

Névtelen írta...

Majdnem minden cipőmet elajándékoztam a nővéremnek, mivel a sarkantyúimra az egyetlen "gyógyszer" az MBT lett. Évekig szenvedtem csonthártyagyulladás miatt, járni nem nagyon tudtam fájdalom nélkül.Mindkét sarkamon fél centis csontkinövés van, amit nem operálnak. De az MBT után már nem is kell.Már sportolni is tudok. Több mint egy éve egy pár cipőben járok, mert többre még nem tellett.A hasznosságát megkérdőjelezni egyenlő a balgasággal!!!

Internet marketing írta...

Lehet, hogy jó, de a boltokban a garanciális ügyintézés undorító, ugyanakkor az eladók hozzáállása is hagy némi kivetnivalót. Több helyen is jártam, így nem írhatom, hogy kivételek....
Pedig nem egy olcsó cucc és mégis az az arrogáns viselkedés. Elmegy az ember kedve az egésztől !

Betti írta...

Ma voltam egy MBT boltban, csak nézelődni akartam, mivel néhány barátnőmnek már van ilyen cipője, s nagyon dicsérik.Az eladó hölgy nagyon kedves volt,csinált egy talpvizsgálatot, ahol kiderült, hogy nincs minden rendben a lábammal. Felpróbáltam néhány cipőt is, még ezen a héten visszamegyek és megveszem. Nagyon meggyőzőek az eddigi információk.

Névtelen írta...

Én két évvel ezelőtt vásároltam meg első MBT lábbelimet. Akkoriban annyira fájt a jobb talpam, sőt utána már a lábfejem is, hogy járni alig tudtam. Mivel rengeteget hallottam korábban az MBT-ről, (s mivel többféle márkás lábbelikkel próbálkoztam mindhiába,)
sok rágódás után belevágtam, és megvettem 56000ft-ért a szandálom..Hát,...az első időszak nem volt túl jó. Ugyanis az amúgy is fájós lábamban annyira begyulladtak az izületek, hogy nem tudtam járni, itthon feküdtem, de közben interneten felvettem a kapcsolatot az MBT egyik szakemberével, és ő felvilágosított arról, hogy valószínűleg a hónapok óta tartó problémám miatt a fájós lábamat kíméltem, a másikra terheltem, (amit a boltban a vizsgálat ki is mutatott), és ezáltal ebben a lábamban elgyengült az izom, ez a cipő pedig fokozott izommunkára készteti a lábat, ezért következett be nálam ez a probléma.
Ezt követően néhány hét gyógyulás után igaz, hogy nagyon lassan, de sikerült hozzászoknom, és azóta le sem tudom tenni, már bakancsom is van, és most tervezem a 3-ik pár beszerzését.
Szóval ez a cipő fantasztikusan bevált nekem. A lábaim már nincsenek úgy bedőlve, mint korábban, a vizsgálatot egy év elteltével csináltattam meg a szaküzletben, de az is magáért beszélt. Nagyon sok javulás mutatkozott.
Fodrász vagyok, sokat állok, de mióta ezt hordom, soha nem fáradok el, és nem fájnak a lábaim. A vendégek is rá szoktak kérdezni, hogy milyen a cipő, de én csak mindenkinek áradozok róla.
A minőségével kapcsolatban pedig még röviden annyit, hogy én eddig nem tapasztaltam vele semmi szenzor problémát, pedig már ez lesz a harmadik nyár, hogy állandóan ebben vagyok, de megjegyezném, hogy télen is hordtam, a házunk és az üzlet között, ha nem volt nagy hó, ebben jártam, amig nem lett a bakancsom. És a bakancsot is hortam hóban is, latyakban is, remélem, annak sem lesz semmi baja hosszabb távon sem.